Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Hogyan lesz kényelmes a konyha?

Hogyan lesz kényelmes a konyha?

Szép Házak
A kényelmes konyha praktikus és „áramvonalas”, ami nem egyenlő a minimalistával vagy a sterillel. Lehet persze ilyen is, de sokan ragaszkodnak máshoz. A legfontosabb, hogy minden érzékszervünk örömét lelje benne és az étel elkészítését, valamint az utómunkálatokat egyszerűen elvégezzük.
Meglehet, hogy a kicsi konyha csupán arra alkalmas, hogy a főzésen kívül egy asztalt és pár széket tudunk elkülöníteni az étkezéshez, de ettől még lehet kényelmes és látványos. Az étel elkészítése és felszolgálása legyen élvezetes és meghitt, ezt kellene tükröznie a konyhának és az étkezőnek is.


Tárolás a konyhában


Ha nagy a család vagy gyakran sütünk, főzünk, érdemes dupla mosogatót és tágas munkapadot használni. A mindennapi eszközöket és alapanyagokat olyan helyen tároljuk, ahol hajolgatás, nyújtózkodás nélkül elérjük. A könnyen használható, jó fogású eszközök nélkülözhetetlenek.

Hatékonyak akkor leszünk, ha ügyesen szervezünk. Ennek jegyében rendszeresen ürítsük ki a konyhaszekrényből a felesleges dolgokat. A gyakran használt eszközöket tegyük derék- és vállmagasság közé, a szekrények első felében. Itt jól is látjuk őket. Mindent selejtezzünk ki, amit nem használunk, amit pedig ritkán, azt tegyük a magasabb polcokra.


Az üveges szekrény elé rakott poharak szépen csillognak a megfelelő világítás mellett. Műtárgyak nem valók a párás konyhába, de néhány szép porcelánedény, vagy design darab – ez lehet akár háztartási gép is –, egy váza, vagy fűszernövények megfelelő dekorációt nyújtanak.


A konyha akusztikája


Ez valami olyan, amire nagyon ritkán gondolunk, pedig lényeges. A konyha járólapja, fali csempéje, a szekrények felülete miatt itt kellemetlen lehet az akusztika, a burkolatok túlságosan felerősítik, visszaverik az ételkészítéssel vagy az étkezéssel járó zajokat. A visszhangot tompítja, ha vastag függönyöket és asztalterítőket teszünk fel, a székeket pedig huzattal vonjuk be, vagy eleve kárpitozott darabokat vásárolunk.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK