Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  IKEA lakástextil júliusban is

IKEA lakástextil júliusban is

Szép Házak
 
2012. július 23.
A NÄTVIDE limitált kiadású textilsorozat az IKEA júliusi újdonsága. A kollekció színes, egyedi darabjai mind testre szabják otthonunkat. Akár nyár vége, akár ősz eleje köszönt ránk, az IKEA lakáskiegészítői nem hiányozhatnak az otthonokból.

Egy karakteres textilkollekció

Az IKEA tervezői, Anna Efverlund és Maria Vinka szabad kezet kaptak, hogy archívumukból kiválasszák és átdolgozzák a számukra kedves mintákat. Némelyikhez hozzátettek ezt-azt, másokat kissé leegyszerűsítettek, ebből a koncepcióból kaptak valami egészen újat. Az ihletet utazások, különböző kultúrák ás új emberekkel kötött ismeretségek jelentették. Az eredmény a NÄTVIDE textilkollekció lett, mely csak korlátozott példányszámban kapható az IKEA áruházaiban.

Minták a nagyvilágból

A tervezők a világ minden tájáról származó motívumokat dolgozott át, hogy megszülethessenek ezek az új, egymással harmonizáló, színekben gazdag mintaegyüttesek. Az IKEA kreatívjainak célja az volt, hogy a textíliák segítségével még több fantáziát, kreativitást vihessenek az emberek hálószobájuk berendezésébe. Kedves emlékeket idéző tárgyakkal és mintás textíliákkal jobban kifejezhetjük egyéniségünket.

" A sorozat nagyon sokféle stílushoz illik. Biztos vagyok benne, hogy mindenki megtalálja a neki való darabokat, melyekkel szerethetőbbé teheti a hálószobáját" – mondja a tervező, Anna Efverlund.

Pöttyök, csíkok és más díszítőelemek

A tervezők új mintákat is kitaláltak a sorozathoz. Pöttyökkel és csíkokkal gadagították a a vegyes minták összhatását a díszpárnákon, paplanhuzatokon és függönyökön. A bársony textíliák az évszaknak megfelelően meleg, bohém hatást keltenek.

Halomban a kedvencek

A sorozat 12 díszpárnát és különböző mintájú, színű és anyagú díszpárnahuzatokat foglal magában. Elhelyezheted őket elszórva, kihangsúlyozva otthonod egy-egy pontját, de szépek és hívogatóak egy kupacban is. A színes és mintás függönyök és szőnyegek szintén sok melegséget visznek az otthonodba.

" A meghitt hálószoba titka, hogy inkább mindenből több legyen, mint kevés. Párnából pedig soha nem lehet elég. Használjunk bátran más-más mintájú párnákat együtt is." – javasolja Maria Vinka.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Limitált kiadású IKEA lakástextil
Az IKEA megint nem késlekedik, idén nyáron is új kollekcióval rukkolt elő, mégpedig egy vidám hangulatú lakástextil sorozattal.