Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Iroda otthonra

Iroda otthonra

Szép Házak
Még a legkisebb lakás is alkalmas arra, hogy egy minimális helyigényű dolgozót alakítsunk ki benne. A legfontosabb kellékek és néhány ötlet a sikeres home office-hoz.

A rendezett dolgozószoba


A dolgozószobában vagy az erre a célra elkülönített sarokban a legfontosabb, amire ügyelnünk kell, a rend. Ez különösen lényeges akkor, ha a dolgozószobát más célra is szeretnénk használni. A rendetlenség legjobb ellenszere, ha a falakat elemes polcrendszerrel építjük be. Ezeken tarthatjuk a szakkönyveket, folyóiratokat, iratrendezőkben a dokumentumokat, dossziékat.

Ajtóval vagy rolóval záródó szekrénybe is rejthetjük azokat a dolgokat, melyeket féltünk az illetéktelen kezektől. Jó, ha a polcok és a tárolók a fallal megegyező színűek, mert így jobban beleolvadnak a térbe, látványuk a beépítettség érzetét kelti. Kisebb szobában ajánlott a fehérre festett polc, ez ugyanis a valóságosnál nagyobb szoba illúzióját kelti.


Többfunkciós dolgozószoba


Ha dolgozószobánkat a nappali vagy a hálószoba egyik sarkában tudjuk csak berendezni, mindenképpen olyan teret válasszunk, ahol a fal legalább egy részére könyvespolcot tehetünk, valamint van lehetőség egy szék és egy íróasztal elhelyezésére. Olyan bútorokat válasszunk, melyek optikai térigénye kicsi. Kerüljük a nagy, zárt tömegű tárgyakat. Vásároljunk kecses megjelenésű darabokat, üveglapos asztalt, vékony lábú vagy görgős széket.

Lépcsőforduló, folyosó szakasz, beugró, zárt terasz vagy erkély is alkalmas erre, ha jól rendezzük be. Ha a dolgozó más helyiséggel egy légtérbe kerül, a tolóajtók, függönyök, paravánok lezárják, mégis egyben tartják a teret. Jó megoldás a térbe állított, szellős látványt nyújtó polc is. Ekkor legfontosabb a különféle funkciók és stílusok összehangolása. Ügyeljünk arra, hogy dolgozószobánk napközben elegendő természetes fényt kapjon, este pedig az íróasztalt, illetve a munkafelületet jól lehessen megvilágítani.


Legyen látványos és kellemes a dolgozószobánk


A dolgozószoba jolly jokere a felcímkézett tároló doboz, melyből bátran alkalmazhatunk többet is, akár egymásra halmozva sem keltenek kaotikus érzést. A falra erősített mágneses vagy parafa táblára tűzhetjük az emlékeztetőket.

Nem kell feltétlenül új, drága bútorokban, kiegészítőkben gondolkodni. Egy használaton kívüli, fiókos konyhaasztal átcsiszolva, lefestve, új fogantyúkkal remek íróasztallá válhat. Egy régi szék újrakárpitozva, vagy új huzattal feldobva jól szolgálhat még. Sok iroda idővel kiárusítja használt bútorait. Nem árt szemfülesen ezek közül válogatni. Átfestéssel, fogantyúcserével, görgők felszerelésével saját ízlésünkre alakíthatjuk azt, ami másnak már kacat.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK