Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Kanapévásárlás átgondoltan

Kanapévásárlás átgondoltan

Szép Házak
Kanapét vásárolni látszólag nagyon egyszerű. Ám, mielőtt hirtelen felindulásból hazavisszük az első, csinosnak tűnő darabot, üljünk le és gondolkozzunk! Pontosan hova helyezzük? Mi más lesz a közelében? Csak ülni vagy aludni is fogunk rajta?
A kanapé vásárlása előtt erre figyeljünk

Mérjük le pontosan, mennyi hely áll a rendelkezésünkre, nem zavarja-e egy radiátor vagy más beépített elem a tervezett kanapé elhelyezését. Azt sem árt tisztázni, hogy sarokkanapéval, avagy két, egymással szembe, illetve merőlegesen állított darabbal szeretnénk-e megoldani a kérdést. Az utóbbi megoldás inkább kis helyen praktikus, könnyebben mozgatható, átrendezhető a helyiség.

Gondoljuk végig, hány személy kényelmes elhelyezésére lenne szükségünk. Ha gyakran rendezünk vendégséget, szükség lehet több ülőhelyre. Ilyenkor alkalmi megoldásokat is számításba vehetünk: dohányzóasztal alá tolható puffok, párnákkal ülőhellyé alakítható padkák, alacsony szekrények. Mérlegeljünk, hogy szükségünk lehet-e vendégágyra. Csak akkor válasszunk kihúzható kanapét, ha valóban használni fogjuk, mert nem csak drágább, de nehezebben mozgatható és zömökebb is lesz így.Ha olyan, manapság divatos, pihenőrésszel kombinált modellt szeretnénk, amelynek legalább egy ülőhelynyi része lábrésszel toldott, legyünk tisztában azzal, hogy nem lesz azonos egy hagyományos sarokkanapéval. Azaz ide nem ültethetünk vendéget.

Érdemes azt is végiggondolni, hogy szükségünk van-e plusz pakolófelületre, hiszen ma már számos lerakóasztalként funkcionáló elemet választhatunk a kiszemelt kanapéhoz. Ez nagyon praktikus lehet, akár a távirányító, könyv vagy laptop elhelyezésére is.Jól választottunk kanapét?

Ha lehet, ne vásároljunk kanapét csak a katalógusban látottak alapján, mert nem tudhatjuk, kényelmesnek találjuk-e majd élőben is. Ha ugyanaz a modell nincs kiállítva, kérjük, hogy mutassanak nekünk ugyanattól a gyártótól hasonló keménységűt és méretűt. Amennyiben elégedettek vagyunk vele, feltehetően a sajátunkkal is azok leszünk majd. Ha kihúzható kanapét szeretnénk, ne sajnáljuk az időt, mindenképpen feküdjünk rá és teszteljük le. Sok vendégágy ugyanis annyira kényelmetlen, leginkább a több matracrész találkozásánál, hogy lehetetlen rendesen aludni rajtuk.

Kanapéból, ülőgarnitúrából általában nem érdemes silány minőséget választani, akkor sem, ha feltűnően olcsó. Sok bosszúságot okozhat később a széteső háttámla, a kiült matrac, a ráncolódó vagy éppen gyorsan kikopó kárpit.Mindenkinek a saját testi adottságaihoz illő kanapét kell választani. A magasabbaknak – mivel fontos, hogy a kanapé szélén végződjön a térdhajlatunk – mély ülőfelületű típus ajánlott. Az alacsonyabbak viszont ebben nem érzik majd jól magukat, hiszen nem fog leérni a lábuk, vagy nem tudnak kényelmesen hátradőlni. Számukra a nagyjából 55 centiméteres ülőmélység a megfelelő. Ha magas és alacsonyabb emberek is élnek egy családban, úgy érdemes a mélyebbet választani és ezeket nagyméretű párnákkal kiegészíteni. Így mindenki kényelmessé alakíthatja majd magának.

Győződjünk meg vásárlás előtt a szövet minőségéről is. Ha nagyon vékony vagy gyenge minőségűnek találjuk, valószínűleg nem lesz hosszú életű. Legyünk tisztában azzal, hogy az árat minden esetben meghatározza az is, hogy bőr, műbőr vagy szövet borítást választunk. Utóbbinál felmerül még az a kérdés is, hogy a simább vagy rusztikus anyagokat részesítjük-e előnyben. Minden esetben érdemes szemügyre venni a varrásokat, rögzítéseket is. Egy újrahúzás gyakran többe kerül, mintha elsőre egy magasabb kategóriás terméket választottunk volna.Plusz egy tipp kanapéhoz

Gondoljuk végig azt is, hogy milyen színek illetve milyen stílus lehet megfelelő az adott térbe. Sok lakberendező tanácsolja, hogy nem árt egy fotót készíteni a lakásról, amit aztán magunkkal viszünk az üzletbe, mert ez megkönnyíti a választást. Aki biztosra akar menni, vihet magával burkolat, falszín vagy függönymintát, hogy a kárpitot legyen mihez igazítani.


Vásároljon olasz design kanapékat 20% kedvezménnyel a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK