Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Karácsonyi díszek egy modern lakásban

Karácsonyi díszek egy modern lakásban

Szép Házak
A modern, illetve a minimál stílustól meglehetősen távol áll a szokásos angyalkás, műhavas karácsony dekoráció. Ezek helyett mutatunk valami mást.

Karácsonyi színek minimál stílusban


A modern, illetve a minimál stílushoz jól passzolnak az aktuális divat színek: a fehér, az ezüst, a lila és a karácsonykor szokatlan narancsszín. Merítsünk ihletet a téli hegyvidékből, a hópelyhek hullásából, lecsüngő jégcsapokból, a formák és a színek ezekre utaljanak. Csillogó kristály és üvegdíszek, sima és fényes, vagy pelyhes felületek illenek ide. Ha alapszínként a fehéret választjuk, ezt legfeljebb egy színnel párosítsuk, és lehetőleg olyat válasszunk, ami lakásunkban is meghatározó szín.

Minimál vagy modern stílus esetén hatásos a fehér dekor feketével, vagy ezüsttel, arannyal, de ha kevésbé letisztult otthonunk berendezése, választhatjuk a fehér mellé a kéket, a zöldet, a lilát, sőt, a rózsaszínt vagy a pinket is. Az uralkodó motívumok nem feltétlenül karácsonyiak: jégcsap vagy vízcseppforma, stilizált jégvirág. Tartsuk szem előtt a stílus legfontosabb alapszabályát, a színek, a formák, az anyagok és a felületek szigorú harmóniáját.


.

Ne mondjunk le az adventi koszorúról, keressünk inkább egy különlegesebb darabot, vagy készítsük el magunk gyertyákból vagy néhány szép mécsestartóból.


A minimál és a modern stílus az egyetlen, melyben elfogadható a nem valódi karácsonyfa. Ez persze nem azt jelenti, hogy műanyag fenyőt állítunk, inkább arról van szó, hogy a karácsonyfa funkcióját valami más veszi át, ami kissé elvont vagy csak utal a hagyományosra. Lehet ez egy szép formájú faág, amire a díszeket akasztjuk, vagy üvegből, átlátszó plasztikból készült, stilizált fenyő, fa alakú izzósor.


Karácsony az étkezőasztalon


Az ünnepi asztalt fehér selyemmel terítsük és kristály poharakba, porcelán étkészletbe szervírozzunk. Tartsuk be a „kevesebb több” örökérvényű szabályát és a díszekkel – akár egymást kiegészítve, vagy tudatos ismétlődéssel – teremtsük meg a vizuális összhangot.

Soha nem lőhetünk mellé egy szép gyertyatartóval, hiszen nem csak kellemes hangulatot teremt, de önmagában, minden más dekor nélkül is megállja a helyét az ünnepi asztalnál.


Karácsonyfadíszek és más ünnepi kiegészítők megvásárolhatók a ZENIT HOME-ban!


ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK