Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Kicsi a fürdőszoba? Használjuk ki!

Kicsi a fürdőszoba? Használjuk ki!

Szép Házak
A kicsi fürdőszoba nem feltétlenül hátrány. Trükkös helykihasználással, a megfelelő színekkel és fényekkel ugyanis a hátrányból erényt kovácsolhatunk és egyedivé varázsolhatjuk fürdőnket.
Kicsi és természetes

Ha kicsi a fürdőszoba, tegyük különlegessé valami formabontó, nem szokványos megoldással. Például válasszunk fa hatású burkolatot a fal egy részére is. A természetes hatást feldobhatjuk néhány vidám, zöld színű színű kiegészítővel.


Natúr színek kis térben

A parányi hely nagyobbnak látszik a neutrális, világos színektől és a természetes fénytől. A legszükségesebb tárgyakon kívül nincs más holmi, ami foglalná a helyet. A falon lévő peremes rész kiváló megoldás lehet tárolásra.


Fürdőszoba fehérben

A fehér színek és az üveg zuhanykabin szerencsés megoldás, mert ezektől sokkal nagyobbnak látszik a helyiség. A hatást még tovább fokozhatjuk egy nagy méretű tükörrel, amely máris kitágítja a teret.


Fürdőszoba a tetőtérben

Klasszikus megoldás, hogy a fürdőszoba a tetőtéri hálószobák szomszédságában kap helyet. Ekkor feltétlenül legyen a helyiségnek ablaka, mert a természetes fénytől tágasabbnak hat. Ha annyira szűk a tér, hogy a tárolószekrényről le kell mondanunk, a falba vájt perem még mindig képes néhány plusz dolgot befogadni.


Ahova a kád sem fér

Garzon- vagy stúdiólakásban előfordulhat, hogy le kell mondanunk a fürdőkádról, sőt, még egy zuhanykabin sem fér el. Egy zuhanytálcával és egy üveg paravánnal megoldhatjuk a problémát, és így sokkal tágasabbnak hat a fürdőszoba. A különösen kis helyen törekedjünk az egyszerűségre, de néhány dekorcsempével különlegessé varázsolhatjuk az apró tereket is.


Leválasztott zuhanyfülke

Amikor kád nélkül kell kialakítanunk a fürdőszobát és nem szeretnénk kész zuhanykabint, válasszunk le akkora helyet, melyben a zuhanytálca elfér és építsünk ide egy zuhanyfülkét. Nem szükséges a fülkére ajtót szerelni, így nem szabdaljuk tovább az amúgy is szűk teret.


Klasszikus fürdőszoba kis helyen

A zuhanyzó, a vécé és a mosdó szorosan egymás közelébe kerültek, ám az efféle előnytelen elhelyezést feledtethetjük egy nagy ablakkal és néhány növénnyel, esetleg az elegáns berendezéssel és kiegészítőkkel. Ilyen kis helynek jót tesznek a világos, natúr színek és a természetes anyagok.


Fényesítő trükkök

A világos színű burkolat és a fehér szaniterek elegánssá teszik a kisméretű fürdőszobát, és a valóságosnál nagyobbnak mutatják a helyiséget. A különleges plafonvilágítás pedig játékosságot ad a térnek.


Családi fürdőszoba kis helyen

Az előnytelen formájú térben pont elfér minden, ami egy család számára nélkülözhetetlen a fürdőszobájukban. A zuhanyzó a sarokba került és üvegparavánt kapott. A másik oldalon található pultban két mosdó is helyet kap, ezzel gyorsítva az egyébként is rohanós családi reggeleket. A pult alatti beépített szekrényben elég tároló hely van a család minden tagjának.


Kérjen ajánlatot fürdőszoba tervezésre a ZENIT HOME-tól!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK