Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Lakberendezés felsőfokon

Lakberendezés felsőfokon

Szép Házak
 
2012. február 14.
A Ferm Living lakberendezési márka idei tavaszi-nyári kollekcióját a grafikus motívumok és a lágy, pasztellszínek inspirálták. Az egyes darabok az ID Design üzleteiben kaphatók.
A Ferm Living lakberendezési márka idei tavaszi-nyári kollekcióját a grafikus motívumok és a lágy, pasztellszínek inspirálták. Lakáskiegészítők és bútorok alapján mutatjuk be a közelgő szezon legújabb irányzatait. Minden egyes darabon érződik a precíz kidolgozás, az átgondolt formakialakítás, a gyártási metódusok fejlesztése és a kreatív gondolkodás.

Ferm Living tavaszi-nyári trendek

2012-ben is fő szempont a fenntarthatóság, a környezetvédelem megjelenése a lakberendezésben. Ez leginkább az anyaghasználatban mutatkozik meg. Magas szintű minőség és szakértelem jellemzi a Ferm Living kiegészítőit. A geometrikus alakzatok megjelenése keveredik a skandináv fa bútorokkal. A színek és az anyagok egységes képet alkotnak a lakásban. Tavasszal a szürke, a rózsa árnyalatai keverednek a skandiván stílusú fával. Nézzük helyiségről helyiségre, milyen megoldások jönnek divatba:

A konyha


A konyhában a világos színek fognak dominálni kissé erőteljesebb grafikai alakzatokkal kiegészülve. Ezt a hatás lágyítják a porcelán kiegészítők, a parafa megoldások, a fa és az organikus gyapjú használata. Teadélutánok hangulatát idézik a falakon megjelenő nyomtatott, grafikai motívumok és a térbe lógatott, színes bögrék, amik akár fűszertartóként is funkcionálhatnak.

Konyhai kiegészítők

Konyhai kiegészítők parafából

Bögre, mint dekoráció a konyhában

Fa és pasztell színek együtt élése

Tárgyak, kiegészítők


A lakáskiegészítők tekintetében is változás történt, hiszen itt is megjelentek a játékos, vidám motívumok. Minden helyiségben felgyülemlenek a kerámia és porcelán vázák, a gyertyatartók, a kisebb textiltároló dobozkák. Ezek egy tömbbe szervezése képezi magát a dekorációt otthonunkban. Itt is megjelennek a fából készült polcrendszerek. A skandináv fahatást kiválóan ellensúlyozza az ablakban belógatott, papírból készített dekoráció.

Szürke-fehér porcelén vázák

Fa polcok a falra

Kötött tároló a lakásba

Iroda otthon


Hétköznapjaink jó részét az irodában töltjük. Manapság már egyre elterjedtebb a „home office” elnevezésű tevékenység, ami egy otthon kialakított irodát jelent. Ennek vannak funkcionális és technikai feltételei, de gyakorlatilag akár egy félreeső sarokból is kialakíthatjuk dolgozó szobánkat. A legfontosabb dolog, hogy saját rendszert állítsunk fel a tárolásra, így nem lesz káosz a lakásban. A különböző kreatív tapétákkal jól elkülöníthetjük a többi térrésztől a dolgozót. Fontos, hogy inspiráló környezetet teremtsünk, de ne terelje el teljesen gondolatainkat a dekoráció.

Tárolórendszerek a dolgozó szobában

Kreatív munkafelület a dolgozó szobában

Textilek a lakásban


A lakás elengedhetetlen kiegészítője a textil. Olyan, akár az embernek a ruha. Öltöztet, eltakar, vagy éppen megmutat egyes részeket. Mindenki saját egyéniségéhez alakíthatja a lakástextilek kiválasztását. Minden szoba más és más lehet. Ehhez pedig nem kell feltétlenül minden évben újra berendeznünk az egész lakást. Ha egyes helyiségek új ruhát kapnak, máris megváltozik az egész tér atmoszférája. Játsszunk a színekkel és az anyagokkal! Idén az organikus, természetből merített anyagok élnek együtt élénk színekkel és szögletes, geometriai mintákkal.

Geometrikus mintázatú párnahuzatok

Élénk színhasználat a hálóban is

Vidám alakzatok, sötét árnyalatok

Megoldások faldekorációra


A tapéták széles választékában sokszor teljesen el lehet veszni. Ezért kell gondosan körbejárni, hogy a kiválasztott szobába milyen hangulatot szeretnénk elérni. Két nagyon erős irány vonalazódik ki a tavaszi trendekből, mégpedig a digitális hatású, nyomtatott geometrikus alakzatok és a virágos, nőiesebb vonal. Mindkét megoldás halvány, de sokszínű pasztell árnyalatokkal kombinál.

Hogyan dekoráljuk megunt falfelületeinket

Kreatív falfelületek

Gyerekbirodalom


Mára már a gyerekszoba is alkalmazkodik a többi helyiséghez. Kreatívabbnál kreatívabb megoldásokat lehet kitalálni a kicsik elszeparálásához. Itt elengedhetjük fantáziánkat. Legyen az Tündérország, vagy egy autópálya imitációja, mindenképpen egy álomvilág szerű, színes helyről beszélünk. Játékos motívumok, állatfigurák széles tárháza.

Vidám gyerekszoba

További képekért kattintson ide!

Forrás:
Ferm Living (Forgalmazó:ID Design)


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK