Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Milyen színű legyen a konyha?

Milyen színű legyen a konyha?

Szép Házak
A legnehezebb kérdés a lakás berendezésekor, hogy milyen színeket válasszunk. Nehéz eldönteni, hogy mennyire hangoljuk össze az egyes helyiségek színvilágát. Nézzük most a konyhát.
A narancssárgát ilyen nagy felületen alkalmazni merészségre vall, de megéri bátornak lenni. Friss és vidám enteriőr a végeredmény, ahol semmi nem lesz unalmas, valószínűleg az étel sem. Sőt, a narancssárga folytonos megújulásra inspirál.


A kéknek ez a tengerszínű tónusa nyugalmat kelt. Leginkább egy nagycsalád konyhájához illik, melyet nagyon jól ki lehet egészíteni egy-két hasonlóan élénk árnyalattal. Kizárólag fehérrel használva egy tengerparti ház konyháját idézi.


Ezzel az élénkzöld tónussal mindig a természetben érezhetjük magunkat, valahányszor a konyhánkban ügyködünk. Jól párosítható natúr színekkel, ettől kissé rusztikus, country hangulatot áraszt.


A telt, burgundi vörös árnyalat legénylakások konyhájához is kiváló választás. Izgalmas és titokzatos hatást kelt, egy olyan konyháét, ahol mindig valami ínyencség készül. Az válassza ezt a színt, aki hajlandó a konvencióktól elrugaszkodni és nem idegenkedik a szokatlan megoldásoktól.


Mintha mindig sütne a nap ebben a konyhában, hála az uralkodó élénksárga színnek. Érdemes olyan helyiségbe is ezt választani, melybe nagyon kevés természetes fény jut. Ezzel a sárgával és jól megválasztott, melegfényű lámpákkal feledtethetjük a napfény hiányát.


Fiatalos és izgalmas hatást kelt a fehér bútor a pinkszínű fallal. Utóbbi annyira uralja a teret, hogy másra jóformán nem is figyelünk, ezért olyan helyiségbe is ajánljuk, melynek előnytelen részeiről szeretnénk elterelni a figyelmet.


A terrakotta igazi természetközeli, kicsit mediterrán stílusra emlékeztető szín, de ha ügyesen variáljuk más színekkel és kiegészítőkkel, fényűző környezetet alakíthatunk ki a segítségével. Klasszikus stílusú berendezéssel nagyon előnyös.


Keveseknek jut eszébe, hogy a konyhát a türkiz szín uralja. Éppen ezért olyanoknak ajánljuk, akik mindenki mástól különbözni szeretnének. Nagyon vidám hatást kelt, látványos és meglepő, valószínűleg a konyha lesz a kedvenc helyiségünk, ha engedünk a türkiz csábításának.


A piros szín vibrálást hoz a konyhába, tevékenységre sarkall, sőt, egyes kutatások szerint serkenti az étvágyat, éberen tartja a figyelmet. Mostanában  különösen trendinek számít a piros konyha, de ez az a szín, ami soha nem megy ki a divatból.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK