Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Minimalista kávégép, maximális aroma

Minimalista kávégép, maximális aroma

Szép Házak
Feltűnően elegáns és mindössze 24 cm-t foglal el a pulton az illy legújabb kapszulás kávégépe, a Francis Francis Y1.
Az illy IperEspresso kapszuláit használó kávégéppel otthon is kávéházi minőségű eszpresszó készíthető, ami az ínyenceket hibátlan, telt, intenzív, de mégis rendkívül lágy, bársonyos ízű eszpresszóval örvendezteti meg. A titok nyitja az illy IperEspresso főző kapszulája, melyben a kávéfőzés teljes folyamata történik, kiváltva ezzel a hagyományos átszűrést. Az első fázis az iper-infúzió: a forró víz rendkívül magas nyomással létrehozza az optimális körülményeket, melyek elősegítik a kávé ízek és aromák kioldódását, gazdagságát, komplexitását. A második fázis az emulgálás. Ekkor a kávé átfolyik a kapszula alján levő, úgynevezett e-szelepen, ezáltal összekeveredik az aromás olaj a levegővel, ami a kávé tetején kerek, bársonyos, hosszantartó cremát eredményez.


A kapszulának köszönhetően a kávéfőzés során a kávé egyáltalán nem érintkezik  a gép egyetlen alkatrészével sem, ezzel minimálisra csökkenti a géptisztítást. 

A készülék teste alumínium, a legtöbb műszaki alkatrész az elegáns, csészetárolóként és egyben melegítőként szolgáló edzett üveglap alá került. A kávéfőzés a kapszula behelyezése után egy érintőgombbal elindul, és automatikusan megáll. A Francis Francis Y1-gyel kétféle kávé, eszpresszó és hosszú kávé készíthető, sőt, a kedvenc kávéhossz beállítható, megtanítható a gépnek. Csészetartója igény szerint állítható, így különféle magasságú csészékkel, bögrékkel használhatjuk.


Amikor elérkezett a vízkőmentesítés ideje, egy villogó lámpa figyelmeztet erre.  Kapszulatartójába 7 kapszula fér el. A konyhánk színvilágának megfelelően piros, fekete, és fehér üveglapos készülékek közül választhatunk.

A kubista formák által ihletett kávégépet a reddot design 2011 'best of the best' díjával jutalmazta a zsűri.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK