Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Öt konyha, öt berendezés

Öt konyha, öt berendezés

Szép Házak
Konyhánkat úgy érdemes berendezni, hogy igazodjon a helyiséghez, igényeinkhez és főzési szokásainkhoz. Öt alapelrendezésből választhatjuk ki, melyik való a saját konyhánkba.

Lineáris konyha


Praktikus, mert az egy vonalban sorakozó szekrények és berendezési tárgyak kis helyen is elférnek. Úgy rendezzük el, hogy a mosogató a sor közepére kerüljön, a hűtőszekrény és a tűzhely a két végére. A munkalapot megnövelhetjük, ha néhány konyhai berendezést a pult alá építünk.


Folyosó vagy hajókonyha


A két szemközti falhoz helyezett bútorokkal és háztartási gépekkel berendezett konyhában a mosogatónak és a tűzhelynek ugyanazon az oldalon vagy egymással szemben van a helye. Ügyeljünk arra, hogy a folyosó legalább olyan széles legyen, hogy kinyithassuk az ajtót és kényelmesen tudjunk lehajolni.


L alakú konyha


Ez a típus az egyterű – nappali, konyha, étkező egy térben –, illetve a kicsi, négyzet alakú helyiségekbe való. Praktikus és kényelmes, ha a mosogatót a konyhai háromszög közepre helyezzük.


U alakú konyha


Az egyik leggyakoribb és legjobban használható típus. A mosogató általában középre kerül, a tűzhely és a hűtőszekrény a két oldalsó pult végére. Ebben az elrendezésben a falakon is bőségesen marad hely a tároláshoz, illetve a helyiség középső, üresen maradt részét jól kihasználhatjuk.


Konyhasziget


Ez igényli a legnagyobb teret és gondos tervezést igényel. Különben feleslegesen körözhetünk a tűzhely, a mosogató, a hűtő és a tárolók között. Akik sokat sütnek, főznek, kedvelik, mert minden oldalról hozzáférhető és a különféle munkafázisok jól végezhetők rajta. Ráadásul a sziget térelválasztóként is használható.Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK