Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Ötletes reggeliző pultok

Ötletes reggeliző pultok

Szép Házak
Kis konyhába a helyszűke miatt, nagy konyhába meg éppen azért, mert elfér étkezőasztal helyett, vagy mellett érdemes reggeliző pultot használni.
Ha nagyon kicsi a konyha és az étkezőasztalról kénytelenek vagyunk lemondani, használjunk helyette reggeliző pultot. Ahol viszont bőven jut hely étkezőasztalnak, sőt, étkezőnek, ott a konyhába elég beállítani egy étkező pultot. Egészen más funkcióval bír, mint az étkezőasztal, hiszen egy reggelihez vagy egy gyors tízóraihoz másképp tálalunk, mint a vacsorához vagy a családi ebédhez. Amire szükségünk van, bőven elfér itt, nem kell terítőt használnunk, elég egy-egy alátét. A helyiség méreteitől és a családtagok számától függően határozhatjuk meg, hogy hány személyes legyen a reggeliző pult. Stílusát pedig természetesen a konyha, illetve a lakás stílusához igazítsuk.

Tippek reggeliző pulthoz


Igazi bisztró hangulatot teremthetünk a konyha és az étkező találkozásánál kialakított reggeliző pulttal. A gránit vagy műkő pult nem kényes, könnyen tisztán tartható. A pult alatt vagy magában a pultban tárlóhelyet is kialakíthatunk, ezzel további hasznos négyzetmétereket takaríthatunk meg.


Bár ez az U alakú konyha nem kicsi, mégis nehéz lenne ide egy asztalt elhelyezni. Annál jobban mutat és praktikus is a pult, mely akkor is hasznos, amikor a sütés-főzés előkészületei zajlanak. A két magas szék éppen elfér a pult lapja alá tolva.


A legkisebb garzonban is elfér és látványra is könnyed, szellős a kör alakú üveglapos asztal. A két gömb ülőkés szék tökéletes választás hozzá.


Konyhaszigetet kizárólag az ehhez megfelelő méretekkel rendelkező konyhába ajánlott építeni, ez viszont kiváló hely ahhoz, hogy egyik végében reggeliző pultot alakítsunk ki. A konyhában könnyű rendetlenséget csinálni, a reggeliző pult viszont éppen a kaotikus állapotok ellen hat, hiszen az edények egyetlen mozdulattal a mosogatóba rakhatók.


A pazar méretű konyhához pazar méretű reggeliző pult illik, mely térbe állítva határolóként is szolgálhat. Ekkora helyen gondoskodnunk kell a pult megvilágításáról is, melyhez legjobb, ha mennyezeti függőlámpákat választunk. A pultot érdemes külön burkolni, ha lehet, inkább válasszuk ezt a megoldást, mint a festést, hiszen a festéket könnyen lerúghatják, összepiszkolhatják az itt ülők. A csempeburkolattal könnyebb a dolgunk.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK