Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Rendhagyó fürdőszoba bútor

Rendhagyó fürdőszoba bútor

Szép Házak
Nincs az a parányi fürdőszoba, melyet néhány ügyes fogással ne varázsolhatnánk házi paradicsommá. És most ne gondoljunk drága átépítésre, extra kád cserére, mindent tudó hidromasszázs kabinra. A fürdőszobában is sok minden múlik a bútorokon.
A fürdőszobában is legyen hely kedvteléseinknek. Van, aki reggeli tusolás vagy borotválkozás közben itt hallgatja a rádiót, vagy az esti fürdés közben kedvenc zenéit. Ehhez kell egy polc, ahol a rádiót, cd lejátszót, hangfalat nem éri víz. Tarthatunk a fürdőszobában néhány könyvet, magazinokat, és miért ne lehetne itt meginni egy pohár bort vagy egy csésze teát. Jól jöhet egy gyertyatartó is, és meglehet, hogy a törülközők sem férnek el egy önálló szekrényben, tehát mást kell helyette kitalálnunk.

10 ötletes fürdőszoba bútor


A törülközőket, akár a használaton kívülieket is, tarthatjuk egy falnak támasztott létrán. A felsőbb fokokra tegyük a tisztákat, az alsókra, az éppen használtakat. Ez a létra könnyen mozdítható, viszont nem foglal sok helyet, nem kell kerülgetnünk.


Ha hosszú, keskeny fürdőszobánk van, a végébe helyezzünk el egy hagyományos gardróbszekrényt, melynek ajtajára tükröt ragaszthatunk, ezzel rögtön két legyet ütünk egy csapásra.


A nagyon kicsi fürdőszobában terjeszkedjünk felfelé, vagyis a falra szereljünk nyitott polcokat, akár többet egymás fölé. Az alsókra tegyük a fürdéshez használatos holmit, a felsőre törülközőket és néhány dísztárgyat, amitől hangulatosabb lesz a fürdőszoba.


Az eredetileg virágtartóként funkcionáló kis asztalt nyugodtan állítsuk be a fürdőszobába. Különleges látványt keltő, egyedi megoldás. A fiókokban pedig minden apróság elfér. Ha a lábakra görgőket csavarozunk, könnyen odébb is mozdíthatjuk.


Igazi hangulatvarázsló egy méretes, lábakon álló, sokkaros gyertyatartó. Ehhez természetesen tágas hely kell, ahol viszont erre nincs lehetőség, néhány falra szerelt gyertyatartóval ugyanazt a hatást érhetjük el.


Az előszobából került a fürdőszobába az ernyőtartós fogas, mely itt a törülközőknek, köntösöknek, pizsamáknak ad helyet.


Egy fürdőszobába rendszeresített székre pakolhatunk fürdés, zuhanyozás előtt és alatt, de tárolhatjuk itt a tusfürdőt, a szappant is. Leülhetünk ide beszélgetni azzal, aki éppen fürdik. Válasszunk olyan anyagú széket, melynek nem árt a pára, a kifröccsenő víz.


Egy paraván hasznos lehet, ha le akarjuk választani a kádat a fürdőszoba többi részétől, de akasztó, fogas helyett is megteszi. Amikor pedig nincs rá szükségünk, összehajtjuk és a sarokban elfér.


Konzolasztal új szerepben a fürdőszobában. A tetejére építhetjük a mosdókat, a fiókokban elfér a pipere holmi, a tágas alsó polcokon pedig kosarakban szinte az összes törülköző, talán még a tisztító szerek is.


Az üveges tálalószekrény felső része a fürdőszoba falon nem csak praktikus, hanem látványos is. Könnyen elérhető fürdés közben, helyet pedig jóformán nem is foglal.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK