Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A skandináv stílus jellemzői

A skandináv stílus jellemzői

Szép Házak
A harmonikus és rendezett skandináv stílus igen kedvelt. A skandináv stílus néhány más stílussal ellentétben egyszerűen kialakítható a legtöbb hazai lakásban. Öt példát mutatunk, melyek segítségével berendezhetjük skandináv stílusú otthonunkat.

A skandináv stílus jellemzői


A legfontosabb az egyszerűség, a keresetlenség, ami nem egyenlő a minimalizmussal. Vannak kultikus skandináv bútorok, melyek híres skandináv formatervezők munkái és ezek reprodukciói sok skandináv lakásban láthatók. Jellemzők a nagy ablakok, hiszen hónapokig nem, vagy csak nagyon rövid ideig süt a nap. Ezt kell kompenzálni a lakás berendezésével és színeivel. Kedveltek a természetes anyagok és az organikus formák.


Ötletek a skandináv stílus megteremtéséhez


Fehér falak, fehér bútorok, egyszerű módon, nem új, de modern tárgyakkal berendezett helyiség – ilyen egy hagyományos skandináv enteriőr. A látvány megnyugtató és rendezett, ami a jól eltalált arányoknak köszönhető.


A világos, semleges színű falak remek hátteret adnak a natúr fa bútoroknak. A kandalló vagy kályha fontos kellék a skandináv lakásokban, a farakás látványa megnyugtató, otthonos hatást kelt. A csokor és a növénymintás fotel üde színfoltjai az enteriőrnek.


A skandináv városi lakást a faanyagok bőséges használata teszi jellegzetessé. A bútorok egyszerűek, a hatás puritán, de meghitt és kényelmet ígérő.


Ismét egy skandináv jellegzetesség: a tört színek használata. Bézs, galambszürke és halványkék, melyek között a kevés zöld valóságos dísznek hat. Ugyancsak tipikus a világos fanemek – fenyő és nyír – használata. A nem túl nagy tér szellősnek hat és jól átlátható, ami a kiegyensúlyozott berendezésnek köszönhető. A nagy ablakok még jobban tágítják a teret.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK