Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A tányér, mint faldekoráció

A tányér, mint faldekoráció

Szép Házak
Dekoráció nem csupán festmény, plasztika, poszter vagy falmatrica lehet. A tányérokról mintha rég elfeledkeztünk volna, pedig hosszú ideig nagy népszerűségnek örvendtek. Fedezzük fel újra őket mint faldekoráció.
Régebben a vidéki házak konyhájában, verandáján magától értetődő módon népi mintázatokkal díszített tányérok ékesítették a falakat. A hímzett falvédőn kívül mást ritkán láthattunk. A tányér díszek újra divatba jöttek, ám most elfelejthetjük a tulipánokat és nem csupán a konyhára korlátozódik a dekoráció. A tányér bárhol bejöhet.

Így dekoráljunk tányérral


Élénk színű, hangsúlyos mintájú, nagyméretű tányérok egy eklektikus stílusú étkezőben. Ez a dekor erőteljes és meghatározó eleme az enteriőrnek.


A country stílusú étkezőt a textíliák és a bútorok színével harmonizáló tányérok díszítik. A virág minta és a csíkok több helyen visszaköszönnek.


A konyhába vezető átjáró falára szerelt polcon valóságos tárlat látható különféle edényekből. A felső polcra állított, kézzel festett tányérok ugyan használatban vannak, de ötletes elhelyezésük jól láthatóvá teszi őket, így az enteriőr díszévé válnak.


Geometrikus mintázatú tányérok díszítik a falat ebben a retró stílusú enteriőrben. Az összkép harmonikus és kifinomult.


A barokkosan dús mintázatú és drámai hatást keltő, mély lila fal és az ezüstszínű berendezés remek ellenpontja a lila keretbe állított tányérkiállítás. A klasszikus tányérokat ezüst színű konzolokon helyezték el.


Hangulatos látványt kelt a rusztikus komód fölé összevissza fellógatott, hatdarabos tányérkészlet. Ügyes húzás, hogy a tányérok egyformák, így a hatás nem kaotikus, sokkal inkább bohém. Ez akár egy hálószobában is jól mutat.


A puritán étkező falát díszítő tányérok a feszes, szinte már szigorú összképet lágyítják. Az enteriőr ettől vidámabbnak, meghittebbnek tűnik.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK