Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Tavaszi szőnyegtrendek

Tavaszi szőnyegtrendek

Szép Házak
Itt a tavasz, ideje felfrissíteni lakásunkat új, élénk színekkel. Akárcsak a fal színe, felülete a szőnyeg szövése, mintája is drámaian megváltoztatja bármelyik szoba összképét. Azonban nem egyszerű a döntés, hiszen annyi féle színű és mintájú darabot lehet kapni az üzletekben, hogy rettenetesen könnyű elbizonytalanodni. Ebben próbálunk most segítséget nyújtani.

Gazdag színválaszték


A szőnyegek, szőnyegpadlók színe, mintája egyre szélesebb skálán mozog. Nagyon divatosak a visszafogott, pasztell színek, de nem lőhetünk mellé egy erőteljesebb, színű darabbal sem. Bátor lépésnek számít, ha a telt színek közül egyszerre több is megjelenik a szőnyegen, akár nagyléptékű mintákon is. Választhatunk az erőlteljesebb tónusokból a nappali és az étkező padlójára, ám a hálószobába inkább a visszafogottabb tónusú szőnyeg kerüljön. A döntésnél tartsuk észben, hogy leendő szőnyegünk színe illeszkedjen a berendezés és a falak uralkodó színeihez. Ezért az üzletben kérjünk egy tenyérnyi mintát arról a szőnyegről vagy szőnyegpadlóról, amit kinéztünk otthonra.


Kényeztető puhaság

 

A hosszú szálú, puha szőnyegek minden korosztály kedvencei, hiszen nemcsak kellemes a tapintásuk, de otthonos, kuckós érzetet is keltenek bennünk. A gyerekek például különösen szeretnek puha textíliákon heverészni, játszani. Ha pedig egy kicsit fényesebb anyagból készül a szőnyeg, egészen különleges látványt nyújt napsütésben és a kandalló fénye mellett is.

 

Szemrevaló minták


Ami a mintákat illeti, nagyon népszerűek a finom csíkok, melyek rendezett hatást keltenek, és optikailag struktúrálják a teret. Ugyancsak divatosak az elnagyolt növényi minták, a virágok és a levelek. Alapszabály, hogy nagy helyiségbe nagyobb és merészebb mintájú szőnyeget válasszunk. Az apró mintás szőnyegeket a zsúfoltabb, kisebb méretű helyiségekben alkalmazzuk, ám a ragyogó, élénk színekről itt is gondoskodjunk, hiszen ez teszi stílusossá a helyiséget.

Különleges felületek


Szintén divatosak a szokatlan felületek. Ha a textúrára, a felület szépségére helyeznénk a hangsúlyt, úgy válasszunk inkább semleges színű, de érdekesen szőtt, csomózott szőnyeget vagy szőnyegpadlót, mert ezeken sokkal feltűnőbbek a felület játékai, mint a színes vagy mintás szőnyegeken. A géppel készült szőnyegek között ugyanúgy találunk érdekes felületeteket, ahogy a kézzel készült darabok között. Viszont nem ajánlott csomós vagy halszálka felületű szőnyeget étkezőben vagy konyhában alkalmazni, mert a morzsák, illetve a ragacsos foltok alig vagy egyáltalán nem tüntethetők el a szálak közül.


Egyedi formavilág


A színek és a szövés mellett egyre gyakrabban találkozhatunk különleges formájú szőnyegekkel is. Ezek nagy helyiségekben mutatnak igazán jól. Legyen szó egyszínű vagy mintás darabról, mindig győződjünk meg róla, hogy színvilágában illik a már meglévő bútorainkhoz, lakáskiegészítőinkhez, ha nem akarjuk az egész berendezést lecserélni egyetlen textil miatt. Azonban érdemes óvatosnak is lenni, mert könnyen túlzónak hathat együtt a sok szín és forma.


Extrém vonulat 


Nagyon trendi manapság a különböző színek, anyagok kombinálása. Igazán izgalmas megoldás például egy tehénszőrből készült szőnyeg, de mivel rendkívül domináns látványt nyújt, nagyon meg kell válogatni, milyen enteriőrben helyezzük el. Nem beszélve arról, hogy a tisztán tartása is különös odafigyelést igényel.

Szőnyegek és más lakástextilek széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME Kft.
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu

www.facebook.com/zenithome


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK