Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  A tetőtér, mint kedvenc kuckó

A tetőtér, mint kedvenc kuckó

Szép Házak
Mozgalmas családokban néhány lépcsőfokkal szeparálható a magánszféra. Berendezhetjük napos, mindentől távol eső búvóhelyünket a tetőtér egyik sarkában.
Akár családi házban, akár régi bérházban élünk és a műszaki lehetőségek is adottak, érdemes fontolóra venni a tetőtér megnyitását. A padlásszoba ugyanis jól elkülönül és még az is lehet, hogy innen nyílik a legszebb kilátás. Ha beengedjük ide a fényt, nem csupán a rendelkezésre álló teret használjuk ki, de a legfelső szinten valóságos menedékhelyet alakíthatunk ki, ahová mindig szívesen vonulunk vissza, szükség esetén pedig vendégszobaként is remek.

Fény és belmagasság a tetőtérben


Ahhoz, hogy a padlástérben élni tudjunk, elsősorban fényre és megfelelő belmagasságra van szükség. A magasság a kényelmes élettér, míg a fény a hangulatjavító hatása miatt fontos. A jól megválasztott ablak nagyobbnak mutatja, világossá teszi a helyiséget.

A tetőtéri kuckó berendezésekor vegyük figyelembe a tér szokásostól eltérő formáját. Ha már meghatároztuk a helyiség struktúráját és színvilágát, ahhoz igazodva egyszerű, nyitott, tágas teret alakíthatunk ki.

Miért jó a tetőtér?


Valóságos búvóhely a tetőtérben. A falakat, ahol lehetett, vakolatlanul hagyták, egy részüket fehérre festették, a bútorokat az ablakhoz csoportosították. A kanapén és a néhány ülőpárnán kívül más nem is fért a parányi helyre, de ennyi éppen elég a tetőtéri zughoz.


A különleges vonalú ablak a legnagyobb látványossága ennek a tetőtéri kuckónak. Olvasáshoz, beszélgetéshez, otthoni munkához ideális. Kialakítása már szűkös költségvetésből megoldható, helyigénye minimális, amit viszont nyerünk általa, felülmúlhatatlan.


Ha van egy egész szobányi helyünk, amit a padláson ki lehet alakítani, érdemes belevágni az átalakításba. Ez a helyiség vendégszobaként, tárolóként és csendes, elvonulásra alkalmas zugként is kiváló.


Ahol magas a tető és az alatta lévő tér engedi, ám az egészet mégsem tudjuk vagy szeretnénk beépíteni, jó megoldás kínálkozik egyetlen szoba kiépítésére. Ezzel is nyerünk egy plusz helyiséget, ami garantáltan a kedvenc helyünk lesz. A nyers beton tartógerenda itt látványossággá nőtte ki magát, a tető dőlését pedig úgy kihasználták ki, hogy egyetlen hatalmas ablakot helyeztek el a tető síkjában.


Vendégek részére hálószoba, ha meg éppen nincs vendég, a családtagoknak búvóhely a zsibongás ellen. A szabadon hagyott, és favédővel kezelt tartógerendák romantikus látványt kölcsönöznek az enteriőrnek.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
A tetőtér berendezése
Ha úgy érezzük, hogy kevés a hely házunkban, lakásunkban, kézenfekvő megoldás a tetőteret berendezni. Ez izgalmas, de nehéz feladat.
Minták a falra
Mintája nem csak a függönynek, szőnyegnek, kárpitnak lehet, a falakon is alkalmazhatunk különféle motívumokat. Néhány ötlet a legjobbakhoz.
Új VELUX árnyékolócsalád
A VELUX a tetőtéri ablakainak dekorálására mostantól az elegánsabb vonalvezetésű, slim árnyékolócsaládot kínálja a tetőtéri ablak tulajdonosoknak.