Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Tiszta víz villámgyorsan

Tiszta víz villámgyorsan

Szép Házak
Már egy kancsónyi szűrt víz elég ahhoz, hogy fedezzük a napi szükséges folyadékbevitelt, ami jó közérzetünk és egészségünk megőrzéséhez fontos.
Gondolkodtunk már azon, mi mindenre jó a szűrt víz? Elsősorban megisszuk, de főzéshez is érdemes használni, mert sokkal finomabb lesz az étel, a kávé, a tea, vagy akár a koktélok is, ha jó minőségű vízzel készítjük ezeket. Egy felmérés szerint az emberek szívesebben adnak szűrt vizet a háziállataiknak, sőt még a növények locsolásához is szűrt vizet használnak. Ezen kívül a háztartási gépekbe is célszerű szűrt vizet önteni, mert a lerakódó vízkő kárt tehet bennük és esztétikailag is zavaró, ha a vízforraló ablakán végigfut a vízkő csík.


A szűrt víz másik előnye, hogy sokkal kisebb a környezetterhelése, mint a műanyag palackos vizeknek. A palackozott víz előállítása 2000-szer több energiát igényel, mint a csapvízé. De ennél is nagyobb probléma, hogy a vizes palackok 69 százaléka nem a szelektív gyűjtőkbe, hanem a szemétbe kerül.

Kézenfekvőnek tűnik a megoldás, igyunk és használjunk szűrt csapvizet. Az 4 fázisú szűrővel felszerelt Electrolux AquaSense kancsói rendkívül gyorsan szűrik meg a csapvizet. Mindössze 2 perc alatt kiszűrnek minden olyan anyagot (karbonátokat, klórt, szerves szennyeződéseket stb.) a csapvízből, melyek a kellemetlen ízért és szagokért felelősek, és nagy mennyiségben az egészségünkre is károsak.


A fehér és kék színű, elegáns kancsók jól mutatnak a konyhákban, ergonomikus kialakításuknak köszönhetően a hűtőajtókban is kényelmesen elférnek. Az AquaSense kancsót mosogatógépben tisztíthatjuk. Ha rendszeresen használjuk, egy szűrő 150 liter víz tisztítására képes és 30 naponta érdemes cserélni. A cserére a kancsó tetején lévő LED-kijelző időben figyelmeztet.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK