Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Több mint tévé, okostévé

Több mint tévé, okostévé

Szép Házak
Az LG okostévéi folyamatosan bővülő platformot kínálnak, így számtalan lehetőség nyílik szórakozásra, kapcsolattartásra, vagy éppen ismeretszerzésre.
A munkából hazaérve sokszor már semmi kedvünk újra bekapcsolni a számítógépet, pedig az ott tárolt tartalmakra, vagy az internetre szükségünk lenne az otthoni kikapcsolódáshoz is, legyen szó akár a tévéműsorról, az időjárásról, vagy éppen az aktuális hírekről. Az LG Cinema 3D™ Smart tévéi új megvilágításba helyezik a televíziózást, mivel a tévékészülék mostantól sokoldalú információs- és szórakozási központ szerepét töltheti be otthonunkban. A Smart TV-vel az egész család internetezhet, játszhat, vagy épp tanulhat – mindezt a lakás legnagyobb kijelzőjén.

A Smart funkciók megjelenítésekor először a Home Dashboard kezelőfelülettel találkozunk. A képernyő bal oldalán az aktuálisan sugárzott műsort kísérhetjük figyelemmel, középső részén a Prémium tartalmakat érhetjük el egyszerűen és gyorsan, mellette pedig további alkalmazások között válogathatunk az LG Alkalmazásboltból. A képernyő alsó részén kapott helyet a Keresés, a Webböngésző és a MediaLink funkció, illetve ide gyűjthetjük saját kedvenc applikációinkat.

 

Magic Motion mozgásérzékelős távirányító


A Smart TV egyik legnagyobb előnye az egyszerű vezérlés. A Magic Motion távirányítóval akár a kanapén ülve úgy irányíthatjuk tévénket, navigálhatunk a felületek között, mintha egy egér lenne. Elég csak rámutatnunk a képernyőre, a nyíl követi a kezünk mozgását, rákattinthatunk, görgethetünk, vagy meg is ragadhatunk vele mozgatható ikonokat. A távirányító a navigálás mellett az interaktív játékoknál is szerephez jut.


Okostelefonnal ugyancsak egyszerű irányítani a Smart tévénket. Az LG Remote applikáció iOS vagy Android operációs rendszerrel ellátott okostelefonokon érhető el. Az alkalmazás segítségével teljes QWERTY billentyűzettel lehet gépelni, az érintőképernyőn pedig ujjal mozgatható a tévé kurzor.

Prémium tartalmak és közösségi oldalak


Az egyik vezető hazai hírportál teljes tartalmát elérhetjük, és könnyedén böngészhetünk az egyes rovatokban anélkül, hogy a számítógéphez kellene ülnünk.

Egy másik alkalmazáson keresztül megnézhetjük az egyes műsorok tartalmát és nyomon követhetjük a kezdési időpontjukat, vagy azt, hogy hol tartanak éppen. Beállíthatjuk kedvenc adónkat, vagy válogathatunk a tematika alapján csoportosított műsorok, illetve az egyes portálok video tartalmai között.

A Prémium tartalmak között találjuk többek között a Skype alkalmazást, amelyhez elérhető egy külön erre a célra fejlesztett kamera is. A legfontosabb közösségi oldalak – legyen szó akár a Facebookról vagy éppen a Twitterről – szintén helyet kaptak az LG okostévéiben.


Az LG Apps (LG Alkalmazásbolt) fül alatt további előretelepített applikációk sorakoznak, amelyek közül több mint száz darab érhető el. A televízión 400 megabájt tárhely áll rendelkezésünkre; mivel azonban egy alkalmazás mérete általában 1- 1,5 MB között van, ritkán kell szelektálnunk.


Smart Share és MediaLink


Nagy hasznát fogjuk venni a Smart Share (Intellingens Megosztás) funkciónak, ami internet alapon köti össze számítógépünket vagy okostelefonunkat okostévénkkel, végleg száműzve a kábeleket lakásunkból. A Smart Share egyik kényelmi szolgáltatása a Media Link, amely felismeri a lejátszandó tartalmat és részletes információt gyűjt össze róla, mint például a DVD borítója, a film előzetese vagy ajánlója. Ez a funkció egy minden eddiginél egyszerűbb és rugalmasabb médiamegosztó- és kezelő rendszeren, a Plexen alapszik. Miután telepítettük a szoftvert a számítógépünkre, csak meg kell mutatnunk, hol tároljuk a tévénken megjeleníteni kívánt tartalmat és a Plex automatikusan hozzárendel minden extrát.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Házimozi modern térhangzással
A legújabb technológiai fejlesztéseknek köszönhetően, otthonunkban is élvezhetjük a mozitermek és az élő koncertek tökéletes hangzásvilágát.
Egész falat betöltő 3D kép
Lassan már ki sem kell mozdulnunk otthonról, ha mozizni szeretnénk. Köszönhető mindez az LG Electronics legújabb CINEMA 3D projektorának.