Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Tollseprű vagy porszívó?

Tollseprű vagy porszívó?

Szép Házak
A lakás alapos portalanítása akár fél napig is eltarthat és meglehetősen fárasztó. Most ezt a munkát porszívózás közben is elvégezhetjük.
A tavaszi, majd az őszi nagytakarítás után, hamarosan eljön az ideje a karácsonyi suvickolásnak is. Ilyenkor erőt veszünk magunkon, és kitakarítunk ott is, ahol a hétvégi portörlések során meg sem fordulunk. Felnézünk a szekrény vagy a könyvespolc tetejére, ránézünk a csillárra, a függönykarnisra, és észrevesszük, hogy ujjnyi vastag por halmozódott fel az elmúlt hónapok alatt.


A takarítás a legtöbb embernél nem toplistás tevékenység, de év végén, amikor amúgy is sok a tennivaló, még nehezebben szánjuk rá magunkat. Megúszni persze nem tudjuk, de megfelelő eszközökkel jelentősen egyszerűbbé, gyorsabbá és kényelmesebbé tehetjük a takarítást. Az Electrolux SuperCyclone dust&gone és az Electrolux Jetmaxx dust&gone porszívókban található egy beépített tollseprű. A kis piros portörlőt akár porszívózás közben is egy mozdulattal kihúzhatjuk a porszívóból, s letörölhetjük vele a szekrények vagy ajtók tetejét, a könyveket, sőt, kihúzható nyelének és hajlítható fejének köszönhetően a karnisokat vagy akár a csillárt is.


Amikor a portörlőt visszadugjuk a porszívóba, a készülék azonnal meg is tisztítja. Miközben kiszippantja a tollseprűből a port, elektrosztatikus töltést ad neki, hogy amikor újra elővesszük, akkor is hatékonyan tudjunk vele takarítani.


A porzsák nélküli Electrolux porszívók hagyományos minőségükben is jól teljesítenek. Gyorsan szívják a port, ezért hatékonyan tudunk velük takarítani, ráadásul a hagyományos padlófelületek mellett a vastag ágybetétek, vagy a sűrű szövésű, hosszú szőrű szőnyegek tisztítására is tökéletesen alkalmasak. Az új, dust&gone megoldással pedig már az allergiával szemben is felvehetjük a harcot.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK
Trendi kéziporszívó
Mit várunk egy jó minőségű kéziporszívótól? Legyen könnyen kezelhető, energiatakarékos, környezetbarát és hosszú életű.