Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Trükkök tükörrel

Trükkök tükörrel

Szép Házak
A tükörnek azon kívül, hogy reggelenként ellenőrizzük benne a külsőnket, még számtalan egyéb funkciót adhatunk. Az egyik legfontosabb a megvilágítás javítása és a térérzet növelése.

Optikai csalások tükörrel


A tükrök felderítik a sötét sarkokat, a kevésbé barátságos, félhomályos előszobát vagy közlekedőt és a tér illúziója mellett optikai meglepetésekkel is szolgálnak. Egy megfelelően elhelyezett tükör – mondjuk éppen az ablakkal szemben – megkétszerezheti a beérkező természetes fény mennyiségét, így az lényegesen nagyobbnak tűnik, mint valójában. Nagyon hatásos a tükör a keskeny helyiségekben, lépcsőfeljárókban, melyek szélességét a valóságos kétszeresének érezhetjük.


Hol legyen a tükör?


Mielőtt felhelyezzük a tükröt, kérjünk meg valakit, hogy tartsa a kinézett helyen, így jól látjuk, hogy mi tükröződik benne. Könnyebb lesz megtalálni így az ideális falfelületet. Fontos, hogy a tükröződő kép kellemes legyen. Egy üres fal vagy egy ajtónyílás éppen nem nevezhető annak.

Jó helyen lesz a tükör egy olyan falszakaszon, ami az udvarra nyíló ajtót és a kertet tükrözi, behozva így a fényt és megkettőzve a kert látványát.


Fényjáték a tükörrel


A sötét helyiségekben helyezzünk az ablak mellé tükröt, ez megnöveli a természetes fény mennyiségét. Egy polc mögött elhelyezett tükör vagy tükör csempék érdekesen csillogó felületként tükrözik a szobában világító lámpák fényét.

Az északi fekvésű szobák árnyékolóira tükörpaneleket helyezhetünk. A spalettákat ezután olyan szögbe nyithatjuk, hogy optimálisan világosítsák a helyiséget. A déli fekvésű helyiségekben viszont ne akasszunk az ablakkal szemben tükröt, mert ha süt a nap, túl erős, kápráztató fényt áraszt.


Keskeny helyiségben, folyosón érdemes több különböző méretű, de azonosan keretezett tükröt használni. Változatossá és világossá teszik a helyiséget.

Ha van növénysarkunk a szobában, azok mögé is állíthatunk, akaszthatunk tükröt. Így egyik-másik növény dús hatást kelt, emellett a tükör mélységet is biztosít a térnek.


Térjáték a tükörrel


Helyezhetjük a tükröt egy érdekes kép melletti falra. A tükörben megkétszereződik, amitől nagyobbnak tűnik majd a tér. Fessük sötétebbre az egyik helyiség falát és akasszuk ide a tükröt, szemben, a világosabb falra pedig egy képet. Ettől a sötétebbik fal távolabbinak tűnik, mintha hátrébb került volna.


Ha van egy szép kandallónk vagy cserépkályhánk, tegyünk fölé egy tükröt, a szemközti falra szintén egyet. Ez vonzza a tekintetet, a szoba pedig tágasabbnak tűnik. A keskeny előszobának kifejezetten jót tesz egy hosszú tükör, melyet vízszintesen akasztunk fel egy konzolasztal fölé. Ettől az egész helyiség szélesebbnek tűnik.


Tükrök és más lakáskiegészítők széles választéka megvásárolható a ZENIT HOME-ban!

ZENIT HOME
1013 Budapest, I., Döbrentei u. 21. 
Tel.: +36 30 501 7784
E-mail: shop@zenithome.hu
www.zenithome.hu
www.facebook.com/zenithome

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK