Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Újrahasznosított bútoraink

Újrahasznosított bútoraink

Szép Házak
Ami az egyik ember számára selejt vagy felesleges, lehet, hogy számunkra éppen a leginkább vágyott és kutatott holmi. Megmutatjuk, milyen kincsekre lehet szert tenni a virtuális és valódi használtcikk piacokon vagy az ószeresnél.
Az összecsukható fém kerti asztal íróasztalként kelt új életre. A rozsdás részektől megtisztították, lefestették és a kicsi lakás íróasztalaként tesz jó szolgálatot.


A háromrekeszes görgős tároló egykor üzemi konyhán szolgált, ezen tolták a mosogatóba az edényeket. Amikor a konyha megszűnt, kiselejtezték. Új gazdája megtisztította, fényezte, az öreg görgőket újra cserélte. Hasznos és könnyen mozdítható polc készült belőle.


A régi rácsot – miután a rozsdától megszabadították – a konyhában használják, nem is akárhogy. A falra erősítve a rácsok remek tárolónak bizonyultak, ahova akasztós kanáltartót és fűszerpolcot lehet erősíteni.


Korábban konzolasztal volt, most mosdószekrény. A régi festéktől meg kellett szabadítani a fa felületét, majd kezelni és újrafesteni, impregnálni. Ezután rászerelték a mosdót, illetve az asztallap alá a szifont. A fiók így már nem használható, de az alsó polc alkalmas tárolásra.


Régi képkeret, mint memo tábla. Ezzel csupán annyi dolga volt találékony gazdájának, hogy a keretet megtisztította, majd a hátlapjára egy farost lemezt erősített, amire parafa lapot ragasztott. Ezt lefestette mágneses festékkel (Tikkurila) és méltó helyet keresett neki. Rajzszöggel és mágnessel is jól használható.


Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK