Lakberendezés
Lakberendezés  »  Lakberendezési tippek  »  Vegyszermentes sütő tisztítás

Vegyszermentes sütő tisztítás

Szép Házak
Sütni sokan szeretnek, a sütő tisztítása azonban kevésbé népszerű feladat. Az öntisztító funkcióval elfelejthetjük ezt a kellemetlen házimunkát.
Aki már tapasztalta, hogy a pizzáról lecsöppenő, a sütőre égett sajtot vagy az odakozmált pecsenyelevet milyen utálatos dolog valami erős vegyszerrel föllazítani, aztán valahogy lekapargatni a sütő faláról, értékelni fogja a Whirlpool vadonatúj sütőtisztító technológiáját, a Starclean funkciót, amellyel például az AKZM 838/IX sütő is rendelkezik. A környezetbarát öntisztító megoldással nemcsak időt és energiát takaríthatunk meg, hanem a környezetünket is megkímélhetjük a tisztítószerek okozta ártalmaktól. Az öntisztítóval ugyanis 35 perc alatt, mindenféle vegyszer használata nélkül tisztává lehet varázsolni a sütőt, csak egy nedves ruhával kell csak áttörölni. Az alacsony hőmérsékleten működő program ráadásul az energia-felhasználás szempontjából is kedvező. A Ready2Cook és a 6. Érzék funkcióknak hála feleslegessé válik a sütő előmelegítése, így használatukkal akár 20%-kal kevesebb energia is megtakarítható.


A Whirlpool egyébként bevizsgáltatta a Starclean technológiát a legrégebbi európai, független műszaki biztonságot vizsgáló és tanúsító szervezettel is. A TÜV Rheinland szakemberei laboratóriumi felméréseik alapján kijelentették, hogy a Starcleannel tizenegyszer könnyebb eltávolítani az olaj- és egyéb zsiradék foltokat, valamint az odaégett paradicsomot. A nanotechnikának köszönhetően a sütőajtó végig kristálytiszta marad, és a sütő belső terét sem csúfítják el makacs szennyeződések.

 

A 73 literes sütőtérfogat az egybesült húsok, nagydarab pecsenyék elkészítését is lehetővé teszi. A kényelmet szolgáló egyéb funkciók, mint az érintőszenzoros kezelés vagy az elektronikus vezérlés valóban azt szolgálja, hogy semmi ne szabjon gátat a fantáziánknak egy-egy fogás elkészítésénél, sőt a Starcleannel még a sütés utáni takarításra sem lesz többé gondunk.

Címkék: 
KAPCSOLÓDÓ ANYAGOK