Design
Design  »  Shop  »  Az új Alessi áruház Milánóban
Shop

Az új Alessi áruház Milánóban

Szép Házak
Ha az Alessi kiállítását szeretnénk megnézni, vagy a termékeket megvásárolni, ezentúl a Via Manzoni 14-16. szám alá költözött áruházat kell keresnünk.

Az új shop és kiállítótér célja továbbra is az, hogy élőben a látogatók elé tárja az Alessi lexikont, mely bemutatja az álomgyár teljes termékskáláját. Az új áruházat Martí Guixé katalán művész tervezte, alapötletét pedig a 2008-ban nyílt párizsi Alessi Shop Múzeum adta. „Az áruház valójában egy élő katalógus, egyszerre üzlet és múzeum, ahol a kiállított tárgyak zöme megvásárolható” – mondja a tervező.

 A 170 négyzetméteres tér négy elhatárolt területre oszlik. Az első, ahol a komplett Alessi készletek bemutatása történik, a következő a kultikus tárgyakat felvonultató múzeum, a harmadik a bevásárló rész, végül az ún. csodabarlang, ahol az Alessi csúcs design termékei láthatók, sőt, némelyik ki is próbálható.

Minden rész saját stílust kapott, amit a Danese által gyártott, különböző világítási rendszerek tesznek rendkívül hangsúlyossá. A legerőteljesbb megjelenéssel a "Set" helyszín büszkélkedhet. Itt nem csupán az aktuális termékek bemutatása folyik, de amolyan showroom-ként is működik: a tematikus kiállításoknak, a prezentációknak és a fogadásoknak is méltó helyszínt ad.

Forrás: Alessi

Címkék: 


KATEGÓRIÁK
Shop (14)