Magazin
Ízelítő a Szép Házak magazin 2008/1. számából
CSALÁDI HÁZ
Egyenmegoldások helyett
Bagoly Lajos építész a funkcionális és esztétikai szempontokat egyaránt szem előtt tartva egy színvonalas, jól működő, modern lakóépület tervezett.
1
2
3
4
5
CSALÁDI HÁZ
A mediterrán hatású épület megjelenését a nyílászárók arányai és a tetők játéka határozza meg, a terméskő burkolat csak a bejáratot emeli ki.  »
CSALÁDI HÁZ
A kissé aszimmetrikus ikerháznál a mediterrán formavilágból azokat az elemeket emelték át, amelyek egy teljesen más környezetben sem hatnak hamisan.  »
CSALÁDI HÁZ
A Dévényi Sándor és Pap László által tervezett háznál csobánkai terméskövet választottak. Az érdekes torony töri meg a földszintes alakzatot.  »
NYARALÓ
A kisnemesi kúria, a polgári nyaraló és a népi építészet hagyományaiból merít e balatoni nyaraló formavilága. Fő építőanyaga a helyi terméskő.  »
CSALÁDI HÁZ
Fényjárta terek
A régi nyeregtetős házat egy faburkolatú lépcsőházi tömeggel bővítették meg, amely az épület gerincoszlopaként kiemelt hangsúlyt kapott. 
CSALÁDI HÁZ
Ház az erdő közepén
A homlokzatokon a kő, a faburkolat és a vakolt felületek ritmikus váltakozása látható. A nagy nyílászárók átláthatóságukkal tágítják a teret. 
Megrendelem a Szép Házak 2008/1. lapszámát